Overzicht

Herregistratieverplichting BIG-register nogmaals uitgesteld

  • 7 februari 2022

Zorgverleners met artikel 3-beroepen zijn voorlopig niet verplicht om een aanvraag voor herregistratie in het BIG-register in te dienen. Het ministerie van VWS heeft nog niet besloten wanneer de herregistratieplicht weer geldt

Vanwege de COVID-19-uitbraak heeft het ministerie van VWS de herregistratieverplichting uitgesteld, zodat zorgverleners hun beroepsbevoegdheid niet kunnen verliezen in deze noodsituatie. Als de uiterste herregistratiedatum van zorgverleners verstrijkt gedurende deze periode waarin er sprake is van uitstel van herregistratie, blijven ze alsnog geregistreerd. In het BIG-register zal dan een tijdelijke fictieve herregistratiedatum zichtbaar zijn.

Het kan voorkomen dat een werkgever wenst dat zorgverleners toch een aanvraag voor herregistratie indienen. Dit is niet noodzakelijk, maar wel mogelijk. Zij kunnen dan contact opnemen met de BIG-informatielijn en een papieren aanvraagformulier krijgen. Het ministerie van VWS informeert zodra de herregistratieverplichting opnieuw ingaat. De zorgverleners ontvangen dan een bericht. 

Bron: KNMG