Besluiten ALV 10 november 2016

  • 3 min.
  • Vereniging

Op 10 november 2016 vond de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV)van de NVN plaats. Tijdens de ALV, dit jaar goed bezocht, vond over een aantal punten een uitgebreide discussie plaats. Daarnaast werden onder meer de jaarrekening en de begroting vastgesteld. We noemen hier de belangrijkste besluiten.

Kwaliteitscriteria IAT

In april 2016 is een conceptvoorstel voorgelegd voor kwaliteitscriteria waaraan centra en individuele interventionalisten moeten voldoen om intra-arteriƫle behandeling (IAT) van het acute herseninfarct te kunnen verrichten. De werkgroep van radiologen en neurologen heeft de commentaren hierop verwerkt in een vernieuwde set concept- kwaliteitscriteria, die tijdens de ALV zijn besproken. De kwaliteitscriteria zijn, na een levendige discussie, niet vastgesteld. Er komt een vervolg.

Opleidingsplan NEURON2

In 2010 verscheen het eerste landelijke opleidingsplan voor de vervolgopleiding tot neuroloog: NEURON 2010. De afgelopen jaren is er veel veranderd binnen de gezondheidszorg, de neurologie en het opleiden. Als antwoord hierop en vanuit de wens voor een toegankelijker en eenvoudiger opleidings plan heeft het Co

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?