EERSTE OPLEIDINGSDAG

Aios en opleiders evalueren het nieuwe opleiden

  • 5 min.
  • Opleiding

In Southpark Utrecht vond 11 april jl. de eerste NVN-Opleidingsdag plaats. Doel van de dag: een uitwisseling en evaluatie van de eerste ervaringen met de kritische beroepsactiviteiten (KBA’s), het e-portfolio en andere onderdelen van het nieuwe opleidingsplan NEURON2.

Ja, Lucille Dorresteijn, neuroloog-opleider in het Medisch Spectrum Twente, hoopt dat de Opleidingsdag voor neurologie een jaarlijkse traditie gaat worden. Een dag waarop aios, opleiders en (andere) neurologen elkaar treffen om samen te spreken over ontwikkelingen binnen de opleiding. De Opleidingsdag op 11 april jl. in het hippe Southpark in Utrecht was in ieder geval een succesvol begin. ‘We hebben achteraf veel positieve reacties gekregen’, vertelt dagvoorzitter Dorresteijn.
‘De veertig aios die aanwezig waren – en dat is veel – vonden het bijvoorbeeld prettig om aios uit andere opleidingsregio’s en andere onderwijsjaren te ontmoeten en om te leren van elkaars ervaringen. En ze waardeerden de inspirerende lezing van Anne de Pagter, kinderarts-hematoloog in het Erasmus MC, over het coachingprogramma voor medisch specialisten in opleiding.’

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?