De neuroloog anno 2025: met een competentie COVID-19

  • 2 min.
  • Column

De afgelopen maanden is er ook van ons als arts­assistenten veel flexibiliteit gevraagd. We werden ingedeeld op plaatsen waar we niet horen, zoals de COVID­-afdeling, de intensive care of erger nog: thuis op de bank. Door de maatregelen is de opleiding tot neuroloog in het gedrang gekomen. Met een korte vragenlijst heeft de VAAN getracht een beeld te schetsen van hoe de gemiddelde aios de COVID-19-pandemie ervaart.

De vragenlijst is ingevuld door 173 aios. De data zijn niet bedoeld voor uitgebreide statistische analyse, mooie pie charts of het testen van een nulhypothese. De interessantste informatie kwam uit een open vraag over waardevolle aanpassingen die hebben plaatsgevonden ten gevolge van de pandemie.
In deze vragenlijst geeft 60 procent van de aios aan dat er minimaal een aantal weken stage verloren is gegaan; soms gaat het zelfs om een periode van twee tot drie maanden. Ongeveer een derde van de aios geeft aan dat de beoogde leerdoelen hierdoor niet zijn behaald en vindt dat de pandemie imp

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?