ARTIKEL IN EUROPEAN JOURNAL OF NEUROLOGY

Groot verschil in Europese neurologieopleidingen

  • 5 min.
  • Opleiding

Er zijn grote verschillen in duur en inhoud tussen de opleidingen neurologie in de verschillende Europese landen. Dat blijkt uit het dit voorjaar gepubliceerde onderzoek van neuroloog Matthijs van der Meulen en zijn Duitse collega Nina Kleineberg.

Duitse aios neurologie volgen een jaar een verplichte stage psychiatrie tijdens hun opleiding. Zwitserse aios doen minimaal één jaar verplicht het medisch specialisme interne geneeskunde. In Nederland is noch het een, noch het ander verplicht. Het zijn opmerkelijke verschillen in de curricula tussen de diverse opleidingen neurologie in Europa, stelt Matthijs van der Meulen, sinds 1 oktober neuroloog in het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede.

Opleiding van twaalf maanden

Afgelopen voorjaar publiceerde Van der Meulen, toen nog aios, samen met zijn Duitse collega-aios Nina Kleineberg een onderzoeksartikel in het European Journal of Neurology, over verschillen in de curricula van de diverse Europese landen. Aanleiding waren bijeenkomsten van de national representatives van de Residents and Research Fellow Section (RRFS) van de

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?