BEVORDERING DOELMATIG NEUROLOGISCHE PRAKTIJK

Zorgevaluatie goes viral

  • 5 min.
  • Beroepsuitoefening

Het zal niemand ontgaan zijn dat de discussie over zinnige en onzinnige zorg tijdens de COVID-19 crisis flink is opgelaaid. In tijden van schaarste is het cruciaal te weten welke zorg je veilig achterwege kunt laten en hoe je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare middelen en menskracht. Met zorgevaluatie wordt de doelmatigheid van de dagelijkse neurologische praktijk bevorderd.

Van Zorgverzekeraars Nederland hebben we urgentielijsten ontvangen waarop per diagnose de urgentie staat aangegeven. Maar zoals elke neuroloog in Nederland weet, komen patièˆnten niet met een diagnose maar met een klacht. Deze lijsten zijn dus niet bruikbaar in de dagelijkse praktijk om de urgentie in te schatten. Een verwijzing vanwege tintelingen in een arm kan immers wijzen op een CTS, maar ook het gevolg zijn van een hersentumor of MS.

Met behulp van zorgevaluatie beogen we de doelmatigheid van de dagelijkse neurologische praktijk te bevorderen. Zodat we bijvoorbeeld onderbouwd kunnen afzien van een MRI-scan bij acute vertigo, of van statines bij oudere, kwetsbare patièˆnten na een herseninfarct.

Minder inclusie

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?