FIETSVEILIGHEID VERGROTEN

‘Word ambassadeur van de fietshelm’

  • 4 min.
  • Beroepsuitoefening

Leden van de denktank Artsen voor Veilig Fietsen hopen dat het nieuwe kabinet voldoende budget vrijmaakt voor een fietshelmpromotiecampagne om de fietsveiligheid te vergroten. Neurologen dr. Myrthe Boss en dr. Marieke Visser vinden daarnaast dat er een belangrijke rol is weggelegd voor alle neurologen in Nederland.

Portretten (kleur) foto's geïnterviewden

Neuroloog dr. Myrthe Boss ontving veel bijval toen zij in 2020 een LinkedIn-bericht plaatste na de plotselinge dood van haar moeder door een fietsongeluk. In dit bericht stelde ze dat de kansen van haar moeder veel beter waren geweest als zij een fietshelm had gedragen.

Samen met neurologen dr. Marieke Visser en dr. Marcel Aries richtte zij eind 2021 de denktank Artsen voor Veilig Fietsen (AvVF) op. Inmiddels heeft het gezelschap de steun van tientallen andere artsen en van de wetenschappelijke verenigingen van bijna twintig medisch specialismen. Ze hebben al heel wat bereikt, vertelt Boss. ‘We zijn een samenwerking gestart met een groot aantal organisaties, waaronder de Hersenstichting, ANWB en Veilig Verkeer Nederland.

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?