LAD-VOORZITTER SUZANNE BOOIJ

De invulling van fellows en chefs de clinique

  • 3 min.
  • katern arbeidsmarkt

Het lijkt erop dat de functietitels fellow en chef de clinique soms worden misbruikt om neurologen oneigenlijke taken te laten doen of lager in te schalen. Klopt dat beeld? Neuroloog en LAD-voorzitter Suzanne Booij geeft uitleg.

Portretfoto (kleur) Suzanne Booij
Beeld: Marieke de Lorijn

Wie een willekeurige vacaturesite voor medisch specialisten bekijkt, ziet daarop onder andere functietitels als fellows en chef de clinique. Het NVN-bestuur ontving signalen dat deze titels soms worden misbruikt om neurologen oneigenlijke taken te laten uitvoeren of lager in te schalen. Klopt dit?

Neuroloog en juriste Suzanne Booij, voorzitter van de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD), legt uit: ‘De titel fellow is bedoeld voor functies waarin medisch specialisten een vervolgopleiding/ subspecialisatie kunnen doen. Vooral umc’s bieden deze posities aan. Voor neurologen zijn er door de NVN erkende fellowships in bewegingsstoornissen en neuromyologie. Daarnaast is er het aandachtsgebied intensive care. Neurologen die zo’n traject succesvol afronden, krijgen hiervoor een (registratie) certificaat. Een vacature voor een functie als fellow algemene neurologie, zoals ik afgelopen jaar tegenkwam, is onmogelijk omdat

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?