DE NIEUWE NVN-VOORZITTER

‘Een goede balans tussen werk en privé wordt heel belangrijkʼ

  • 5 min.
  • Vereniging

Tijdens de algemene ledenvergadering van de NVN op 15 december 2022 is neuroloog dr. Erwin Hoogervorst benoemd tot nieuwe voorzitter. De voormalig vicevoorzitter vertelt over zijn bestuurservaring, de uitdagingen in de acute neurologie en het belang van vitaliteit voor de neuroloog van de toekomst.

Portret (kleur) Erwin Hoogervorst
Beeld: Marieke de Lorijn

Het vicevoorzitterschap is Erwin Hoogervorst goed bevallen. Dit heeft hem voorbereid op het voorzitterschap dat hij ten minste de komende vier jaren zal behartigen. Het liet hem kennismaken met de NVN en de lijnen die er zijn met bijvoorbeeld de Federatie Medisch Specialisten. Als opvolger van Ewoud van Dijk heeft hij afgelopen jaar al verschillende taken op zich genomen. ‘Als een soort inkomend voorzitter was ik al meer betrokken.’

Hoogervorst heeft zich onder meer beziggehouden met de acute neurologie en de rol van de neuroloog op de spoedeisende hulp. De aanleiding was de vraag of SEH-arts een zelfstandig specialisme diende te worden. In dat kader heeft hij enkele ledenbijeenkomsten over dit belangrijke thema voorgezeten.

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?